a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med H

Håkan Lättman

Håkan Lättman

Svampar är en doldis för många eller ett föredrag om vårt klimat!

Lätta på dimridån och lyssna då Håkan Lättman berättar om svamparnas gåtfulla värld. Eller föredraget; Växter och ett klimat i förändring. På ett enkelt, spännande och lättsamt sätt berättar Håkan om den fantastiska naturen. Håkans föredrag riktar sig till målgrupper som inte har en naturvetenskaplig bakgrund eftersom föredragen är enkla och lätta att följa.

Håkan Lättman är filosofie doktor i biologi. Ph.D. in Biology

Som lärare på Högskolor har han haft föreläsningar, exkursioner, seminarier och laborationer huvudsakligen i ämnet biologi men till en viss del även kemi, fysik och geologi.

Helén Andersson

Helén Andersson

Föreläsare med livet som insats

Redan år 1992 var hon Årets Ekonomikvinna i Sverige och sedan dess har hon fått många utmärkelser. Utsålda föreläsningsturnéer tillsammans med namn som Carl Bennet, Jan Carlzon, Lill-Babs och Mark Levengood, dragit storpublik i Norge, rest runt bland hembygdsföreningar och bjudits in till företagskonferenser.  Helén har även skrivit en bok ”Från liten kyckling till fullfjädrad entreprenör”. 

Henrik Carlsson

Henrik Carlsson

Projektledning – Leder mot lönsamhet?

Att driva projekt handlar om att nå uppsatta mål inom beslutad tid, inom budget och med den kvalitet som beslutats. Henrik Carlsson vägleder dig på ett mycket inspirerande sätt.

Henrik Carlsson är utbildad och certifierad projektledare via Högskolan i Borås samt IHM Business School. Henrik driver sedan flera år projekt åt både företag och organisationer runt om i Västsverige. Henrik undervisar i projektmetodik på yrkeshögskolor samt arrangerar egna kurser.

Helena Soluna

Helena Soluna

Voice in power

Helena Soluna är sångerska, låtskrivare och författare.
Helena arbetar också som röstcoach, och intresset för röstens helande kraft och många års träning av yoga och qi gong har resulterat i skapandet av en spännande röstträningsmetod – Voice-in-power.

Helena Soluna är en mångsidig artist och låtskrivare med musikaliska rötter i latinamerikanskt, jazz och folkmusik från hela världen. Hon har bl a uppträtt på Moderna museet med Gunilla Röör, i en poesiföreställning med Stina Dabrowsky, spelat på Stockholm jazz- och bluesfestival med kubanske pianisten Ramón Valle, Skellefteåfestivalen med det kubanska salsabandet YANZA. Flerfaldige Grammy-vinnaren Bebo Valdès................ m.fl.

Håkan Alsterlind

Håkan Alsterlind

”Vem du är beror också på vem jag är!”

Det är en komplex och föränderligt värld vi lever i. Trots detta försöker vi applicera tänkande och lösningar som mera härstammar från det gångna industrisamhället.

Hanna Bergman

Hanna Bergman

Så får du tiden att räcka!

Känner du dig konstant stressad? Önskar du att du hade minst 48 tim per dygn istället för 24? Vill du stressa mindre, lära dig att prioritera din tid och fokusera på rätt saker så att du hinner med det du vill? 

Då ska du lyssna till Hanna.

Helena Omfors

Helena Omfors

Stärk Dina barns självkänsla med coachande föräldrarskap.

I ett stressigt vardagsliv är det ibland svårt för föräldrar att hitta tid för sina barn - utan distraktion av telefoner, datorer, TV och spel. Allt fler barn lider av dålig självkänsla, lågt självförtroende och bristande framtidstro. Familjelivet präglas av stress och onödiga konflikter. Så behöver det inte vara.

Helen Omfors är professionell certifierad coach, författare, beteendevetare och inspriratör.

 

 

Heléne Zachrison

Heléne Zachrison

”Hållbara relationer – hur då?”

De flesta av oss längtar efter hållbara och levande relationer, vare sig det gäller kärleksrelationer, arbetsrelationer eller vänskapsrelationer. Men hur gör vi i praktiken för att få det vi vill ha? Heléne & Tord är själva ett engagerat par som utforskat relationsområdet grundligt.

Heléne Zachrison, beteendevetare, samt Tord Olsson, civilekonom med fördjupning inom ledarskap, kommunikation och pedagogik, arbetar båda som konsulter med fokus på att stödja människor att utveckla sina relationer – både i arbetslivet och på hemmaplan.

Hans Thörn

Hans Thörn

”Skapa det liv och de förutsättningar du vill ha”

Syftet med föreläsningen är att lära varje individ att stärka sig själv, och på det sättet vara i balans med sig själv och omgivningen.

Hans Thörn har en bakgrund från elitidrott och affärslivet. Utbildad med en Bachelor i Management, samt en Master i marknadsföring.

Hans M Hirschi

Hans M Hirschi

Common sense in Business & Life

Sunt förnuft är som bra musik, konst eller ett roligt skämt, svårt att sätta fingret på vad som gör det bra, men vi känner igen det. Vad är sunt förnuft i affärssammanhang? Finns det ett universalt sätt att kommunicera?

Hans M Hirschi har stor erfarenhet av affärsverksamhet och ledarskap från olika världsdelar.

Helen Halldorsdottir

Helen Halldorsdottir

Kvinna & Utlänning

Helena föreläser bl a om: Kvinna & utlänning som driver egna företag i machokulturen i tangons mecka, Buenos Aires. Hur det var och är att vara den enda utlänningen och kvinna att driva ett tangoställe i Buenos Aries.

Hilde Schjölberg Flink

Hilde Schjölberg Flink

”Så når du dina mål”

För hur kan jag bestämma mig för ett mål jag vill uppnå i mitt yrkesliv, med min hälsa eller en idrottspresentation?

Hilde Schjölberg Flinks arbete är att inspirera, motivera och peppa människor att må och fungera bättre genom att lära ut effekten av bl.a. mental träning, målbilder och positiva affirmationer. Hilde pratar om hur viktigt det är att kommunicera positivt om och till sig själv. Hilde är utbildad internationell ICC coach, diplomerad stresscoach, karriärcoach och mental tränare via Skandinaviska Ledarhögskolan.