a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med S

Stefan Engeseth

Stefan Engeseth

"ONE - Bli ett med kunden!"

Vi är mitt i en konsumentrevolution och måste släppa in kunden i processen med att skapa nya produkter och tjänster. Föreläsningarna är fyllda med innovativa idéer.

Stefan Engeseth, författare, konsult och föreläsare. På sin fritid läste han management och marknadsföringslitteratur, ett stort intresse som har lett till skapandet av hans egna teorier och koncept. Stefans idéer är ofta innovativa och framtidsorienterade, ibland på gränsen till vad som anses traditionellt acceptabelt. Dock, baseras alla idéer på verkligheten om att utan innovation och visioner så överlever inte företag i dagens konkurrensutsatta affärsvärld.
Internationell media har beskrivit honom som en av världens ledande experter och talare inom sitt område, men själv vill han se det han gör som sunt förnuft.

Stefan Görwik

Stefan Görwik

Skapa motivation och handlingskraft

Stefan Görwik är en av Sveriges mest erfarna föreläsare. I över 25 år har han inspirerat människor till ökad arbetsglädje, motivation och bättre ledarskap. Hans föreläsningar är fyllda med entusiasm, energi och humor.

Stefan Görwik började sin karriär som utbildningskonsult i mitten av 1980-talet.

Salah Haghgo

Salah Haghgo

Integration, Psykiskt Ohälsa (PTSD), och arbetslivet

Med sin gripande livshistoria förmedlar Salah hur bra det kan bli trots att det ibland ser mörkt och svårt ut och att människors livserfarenheter inte syns på utsidan. Salah brinner för att människor som upplevt motgångar ska ges verktyg att ändra inställning.

”Med mycket energi bjuder han sina lyssnare på skratt och djupa insikter”

Staffan Ehde

Staffan Ehde

Kreativitet och eller ledarskap 

Kreativitet är inte alltid det rätta, vem vill flyga med en kreativ pilot? Men kravet på system där medarbetarna kan använda en del av sin kreativa förmåga växer.

Kreativt tänkande kräver ett sitt ledarskap (det är ingen slump att IKEA anses vara det mest innovativa företaget i Sverige idag).

American Express som Staffan personligen dokumenterat på ledningsnivå som gynnat kreativt tänkande, detta har i sin tur skapat fantastiska produkter som revolutionerat nya marknader (t.ex. Ryssland).

Staffan lär ut lateralt tänkande och ”Blue Ocean Strategy” 

Staffan Ehde, flerfaldigt belönad filmproducent som arbetat med kreativa processer inom filmproduktion i tjugo år, plötsligt var det en kreativ marknadschef som såg möjligheten att applicera Staffans kunnande inom näringslivet. Nu har Staffan vänt flera företags agenda och de kreativa processerna har lett till framgångar som ligger på 40-60% över tidigare resultat.

Sarah Delshad

Sarah Delshad

"Muslimsk girlpower!"

- Avdramatisera den muslimska kvinnan av idag - hur porträtteras egentligen den muslimska kvinnan och hur påverkas vi av de bilderna?     

Sarah Delshad punkterar den stereotypa föreställningen och lyfter fram ett flertal starka muslimska kvinnor - historiska som samtida! Följ med på en resa av Muslimsk girlpower!                                                    

 

Susanne Fredriksson

Susanne Fredriksson

”Friska relationer - friska arbetsplatser”

Dåliga relationer är grunden till mycket av ohälsan både i våra hem och även i andra sammanhang. Goda relationer är en förutsättning att må bra. Både på vår arbetsplats och i vår privata sfär utvecklas vi positivt om vi har relationer som är fyllda av värme, gemenskap och en ömsesidig respekt.

Stefan Lindström

Stefan Lindström

 Utvecklande förändring-

Stefan Lindström är en internationell utbildningskonsult och talare som är verksam inom personal- och organisationsutveckling. Stefan är en uppskattad föreläsare runt om i världen. Han har t.ex. talat på The International Conference on Thinking 3 ggr i följd. - samt även talat på TEDx talks.                                                                                                     

Stefan Lindstrom forskar (Stefan Lindstrom (researchgate.net) och har studerat management vid Boston University School of Management vid dess Entrepreneurial Institute, samt även Communication vid Harvard University Extension.  Stefan har gett ut boken - Effektiv kommunikation & presentation  - ljudbok       

Stefan är Entreprenolog och har bland annat skapat beteendeprofiltestet - EPT, Entrepreneur profile test – Find out what motivates and drives you idag över 30.000 test genomförda världen över. Han förstår vad som driver oss och vet hur man utvecklar människor, genom organisationer & företag.

Stig Wiklund

Stig Wiklund

Lär av världsstjärnornas coach !

Mental coach åt bl a Sveriges Olympiska Kommitté SOK ,

Motiverande medarbetare gör ett bättre arbete. Såväl kvantiteten som kvaliteten på de utförda arbetsuppgifterna ökar. Och antagligen har motiverande människor det roligare. Att förstå vad man gör och varför, att ha ett mål som man sympatiserar med, att ha meningsfulla arbetsuppgifter och vara klar över sin egen roll – det är att vara motiverad.

Stig Wiklund  bland hans adepter finner vi många SM-, OS- och VM-medaljer. Sammantaget har det blivit över 260 medaljer varav 55 guld! 40 landslagsutövare, 4 världsmästare och flera bland de bästa i världen i sina discipliner. 14 mästerskapsmedaljer i OS och VM, och nya superskidstjärnan Frida Karlsson som redan har 12 VM-medaljer och skidskytteikonen Helena Ekholm med 8 VM-medaljer varav 3 guld. 

Stig jobbar även som mental tränare/coach åt kommunalråd, ledningsgrupper, talanger, ungdomsstjärnor, skådespelare, toppchefer, entreprenörer, och företagsledare.

Sofia Cerne

Sofia Cerne

Det goda livet

Även Du kan skapa det goda livet! Allt är möjligt! Livet behöver inte vara en ständigt pågående kamp! Sofia Cerne har utvecklat föreläsningen, Det goda livet, som ett sätt för Dig att komma till insikt om hur just Du vill prioritera och hur just Du vill leva ditt liv! 

Sofia har specialiserat sig inom personligt ledarskap och entreprenörskap. Hon är författare till två böcker, Det goda livet resp. Etik och värderingar i företagsamhetens tjänst. 

Sofia Cerne har en fil.kand i samhällsvetenskap från Uppsala universitet och har även vidareutbildat sig inom ledarskap och personligutveckling.

Hon har erfarenhet som styrelseledamot från ett antal olika områden. Innan hon startade sitt första företag arbetade hon på Uppsala universitet som rektors assistent, hon är också grundare och tidigare VD för Entreprenörskapsstiftelsen Drivhuset vid Uppsala universitet.

Susanne Wendt

Susanne Wendt

Föräldraskap - Att möta sitt barn

En föreläsning som innefattar förlossningsförberedelse, samtal, övningar och filmvisning som ger dig, som blivande förälder, en chans att bli av med förutfattade meningar om "hur svårt det måste vara” att föda barn och bli förälder och i stället börja se fram emot, och längta efter, födelsen.

Susanne Wendt är mamma till fem barn, alla födda naturligt. Den sista födelsen -99 blev fångad i en dokumentärfilm som har inspirerat många blivande mammor. Utbildad som process-coach och Animator-utbildare i Futures Unlimited, Utbildad Intuitive coach med Alan Seale. Deltagit och lett flera processorienterade utvecklingsprogram. Susanne har även lett flera workshops med olika kollegor, bland annat Mångfald, Vision och Delaktighet med Kulturlänk,

Susanne Stensson

Susanne Stensson

Talarskräck - ett hinder i vardagen

Susanne berättar i sin föreläsning om upplevelser och erfarenheter kring sin tidigare Talarskräck. Hur rädslan utvecklades till fobi och slutligen blev ett hinder i hennes karriär.

Sofia Hagelin

Sofia Hagelin

Länge leve lågkonjunkturen

Sofia Hagelin startade modeföretaget Heart of Lovikka år 2009 när lågkonjunkturen började få fäste i Sverige. Hon startade utan varken finansiering eller erfarenhet av modebranschen. Idag har företaget 40 återförsäljare i Sverige och har påbörjat expansion till Norge och Japan.

Sofia Hagelin grundade Heart of Lovikka 2009. Innan dess drev hon resebyrån Resfeber i tio år. Resfeber var den femte största researrangören i Norden. Sofia brinner för kvinnligt entreprenörskap och är utsedd till Ambassadör för Kvinnors Företagande av Tillväxtverket. Hon har bland annat listats som en av Framtidens Kvinnliga Ledare av Shortcut, 3 år i rad. Samt som en av Sveriges Supertalanger i Veckans Affärer. Hon var även krönikör i tidningen Entreprenör, bloggar på Svenskt Näringslivs blogg Företagsamt och sjunger i jazzorkester. Sofia är civilekonom från Handelshögskolan i Stockholm.

Sophia Sundberg

Sophia Sundberg

”Boosta din bizniz - Nätverka!”

Att nätverka är bra och nästintill nödvändigt i dagens samhälle, känner många till och det skrivs mycket om att det är så bra att nätverka.
Men hur GÖR man då? 

Hon har vunnit Årets Affärsnätverkare 2009 i Sthlm/Uppsala,

Siavosh Derakhti

Siavosh Derakhti

Vi kan leva för ingenting, eller dö för någonting, en individ kan göra skillnad

Barn och unga är nutiden och framtiden. Låt oss tillsammans föra fram bättre värderingar! Siavosh Derakhti har varit föreläsare 18 års åldern.

Sofia Erson

Sofia Erson

Hur jag hittade läs och livslusten!

Sofia Ersson är multifunktionshindrad. Hon har alltid levt med oddsen emot sig. Kom och lyssna och inspireras när hon pratar om sina egna erfarenheter av Dyslexi, ADD, sömnstörning, depression, hörselnedsättning, synbortfall och kronisk värk. Med sin positiva syn på livet och framtiden är hon en inspirationskälla för för alla.