a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z å ä ö #

Föreläsare som börjar med T

Tone Bekkestad

Tone Bekkestad

Go green by black numbers

Efter ett drygt decennium framför kameran som meteorolog på TV4, och med gedigen kunskap om klimat och klimatförändringar, är Tone med sitt proffsiga framförande en mycket uppskattad och flitigt anlitad föreläsare på temat klimat, klimatförändringar och lösningar på vår tids största utmaningar. 

Tone Bekkestad är utbildad meteorolog vid Universitetet i Bergen och har många års erfarenhet inom områdena väder och klimat.

Tony Silverstolpe-Berglund

Tony Silverstolpe-Berglund

ATT VÅGA GÖRA VAL.

Äventyraren Tony Silverstolpe-Berglund är före detta elitsoldat i Franska Främlingslegionen, författare och föreläsare. Han är nu aktuell med sin nyskrivna föreläsning om konsten att hantera livets risker. Tony är en erkänt skicklig föreläsare som inspirerat tusentals deltagare att växa som människor. Föreläsningen är uppbyggd utifrån egna livserfarenheter samt rön från den senaste forskningen kring risktagande. Föreläsningen finns även i engelsk version.

Toni Rhodin

Toni Rhodin

SAMLOM SALABAMLOM

Ett föredrag om Brazil Jack och cirkusfamiljen Rhodin.

Toni Rhodin är skådespelare, cirkuskonferensier, författare och föredragshållare.  Beledsagad av ikoniska foton från familjens album berättar han halsbrytande anekdoter om farfadern, den legendariske cirkusmannen Brazil Jack. Många gestalter ur den färgsprakande familjen som sysslat med tivoli, cirkus, magi, dans, musik och teater sedan 1862, passerar revy i det dryga timmen långa föredraget.

Thomas Krantz

Thomas Krantz

”Ser du inte vad jag säger”

Föreläsning kring ämnet Icke Verbal Kommunikation. Det finns ett språk som är äldre än alla andra språk. Det är det icke verbala språket, kroppsspråket.

Thomas Krantz har i mer än 25 år arbetat med teater, musik, film, regi, undervisning, radio, manus etc. Yrkesverksam skådespelare, regissör och pedagog. Frilansar med Norden som arbetsfält. Van och uppskattad föreläsare.

Tina Rose

Tina Rose

Utan mig stannar Sverige - kan man säga så eller…

När sa du det till dig själv sist? Det tragiska är att de flesta av oss aldrig skulle komma på tanken att upphöja sig på det viset. Jag tror att vi alla skulle må bättre om vi kunde se vår storhet, att vi duger som vi är. Känna oss älskade både privat och på våra arbetsplatser…

Tiina Bruno

Tiina Bruno

Föräldrasmarta företag

Många företag kallar sig föräldravänliga idag och ger olika typer av stöd till anställda föräldrar. Men det räcker inte längre för att vara attraktiv som arbetsgivare och inte bara locka, utan framför allt utveckla och behålla sina medarbetare – genom livets olika faser. 

Tiina Bruno är företagscoach (ICF), föreläsare och grundare av koncepten ”Föräldrasmart” (författare till boken med samma namn) och ”Energihjulmetoden”. Hon har lång erfarenhet av att med hjälp av ledarskap, kommunikation, visionsarbete och värderingar utveckla företag och individer. Med värme, engagemang och energi guidar hon såväl stora som små företag samt enskilda personer i att börja ta vara på ALL kompetens, skapa maximal energi, leva ett ”helt liv” – samt landa i hur det ska gå till i praktiken.

Tomas Enhager

Tomas Enhager

”Framgång och Förebild”

Att föreläsa är det Tomas gör mest. I alla de former. Kick-off, avslutning, motivationshöjande, som belöning till personalen, vid kriser, vid uppsägningar, och ännu flera kick-offer.

Tomas Enhager har som affärsidé är att ta de han möter minst ett steg längre än de trodde var möjligt. Han föreläste om personlig utveckling redan 1979. De senaste 20 åren har Tomas talat för ett 1000-tal företag och kommuner, ofta flera gånger för samma grupp. Han använder sig inte av en standardföreläsning med samma powerpointbilder varje gång. Tomas lyssnar i kundens behov och anpassar alltid sin föreläsning till gruppen och situationen.

Tomas Ahlbeck

Tomas Ahlbeck

När familjen fick diabetes

Föreläsningen ”När familjen fick diabetes” handlar om ett viktigt men ofta bortglömt perspektiv: hur  familjen drabbas när ett barn får diabetes, och hur man som familj gemensamt kan medverka till att det diabetesdrabbade barnet som en del i en familjegemenskap får en vardag fylld av livskvalitet.

Thomas Hagbard

Thomas Hagbard

Trust the process – det laterala tänkandet

Din konkurrent är lika bra som du på att tänka logiskt och rationellt, men det är nya och annorlunda koncept som attraherar kunderna. Då måste du ha andra idéer är din konkurrent. Då måste du tänka kreativt och lateralt.

Thomas Hagbard Talar lika obehindrat med koncernledningen som med folket på golvet. Är pappa till bl.a. de turnummersystem du möter på Posten, Systembolaget. Han har arbetat som Europachef för ett amerikanskt IT-företag i 8 år med ansvar för tre egna bolag och 7 distributörer. Bytte från rationellt och logiskt tänkande till lateralt och kreativt dito i samband med ett globalt förändringsprojekt. Bland referenserna återfinns bl.a. AstraZeneca, IHM, Tetra Pak, Volvo, Linköping Universitet m fl.

Tord Sand

Tord Sand

Älska din nästa såsom dig själv

Hur många gånger har vi inte dömt andra, ofta ohörda eller med dålig förståelse för varför dom har gjort som dom gjort i sina vägval. Om vi ska döma våra medmänniskor, då har vi mindre tid att älska dom för det dom står för.

Teresa Tönisberg

Teresa Tönisberg

"Stresshantering? Mera lättja!"

Teresa Tönisberg  skapar komedi-terapi. Det är bevisat att skratt får blodkärlen att vidgas och blodet att flyta lättare. Teresa är både komiker och psykolog.

Tord Olsson

Tord Olsson

”Hållbara relationer – hur då?”

De flesta av oss längtar efter hållbara och levande relationer, vare sig det gäller kärleksrelationer, arbetsrelationer eller vänskapsrelationer. Men hur gör vi i praktiken för att få det vi vill ha? Heléne & Tord är själva ett engagerat par som utforskat relationsområdet grundligt. Målet har varit att få relationen att växa och fördjupas i praktiken.

Heléne Zachrison, beteendevetare, samt Tord Olsson, civilekonom med fördjupning inom ledarskap, kommunikation och pedagogik, arbetar båda som konsulter med fokus på att stödja människor att utveckla sina relationer – både i arbetslivet och på hemmaplan.