Alexandra Brixemar

Barn i svensk sexhandel, finns de verkligen? 

Det här är en föreläsning för och om barnen. Tillsammans kommer vi reda ut de frågor som omger barn utsatta för sexuellt våld samtidigt som vi tar oss igenom ett utsatt barns historia om en verklighet bakom stängda dörrar. Denna föreläsning sätter ljus på det lidande som barn i sexhandel utstår samtidigt som den vill förmedla en gåva- möjligheten att öppna dessa stängda dörrar. 

Alexandra arbetar som föreläsare, utbildare och inspiratör, hennes specialområden är sexuella övergrepp, prostitution och människohandel, hedersrelaterat våld och förtryck samt dissociation och traumaproblematik. Hon har under det senaste året grundat och byggt upp en organisation som stöttat hundratals barn och unga utsatta för våld och övergrepp samt utbildat yrkesverksamma, allmänhet och företag i frågor som rör övergrepp och våld. Hennes engagemang i frågan började när hon själv var i behov av samhällets stöd, hon märkte snabbt att många viktiga funktioner i samhället saknades för att kunna nå den bearbetning och det välmående som var nödvändigt, varav hon bestämde sig för att göra något.

Under tio år var hon utsatt för människohandel och incest i en hederskontext varav den prostitution och ohälsa som följde var omfattande. Idag lever hon ett fantastiskt liv och brinner för att göra skillnad. Hon brukade vara ett offer i sexhandeln, idag är hon en barnrättskämpe som vill förmedla kunskap, inspiration och stöd. 

  • Fler föreläsningar och utbildningar som kan bokas: 
  • Skräddarsydda utbildningar
  • Utformning av metodmaterial för utbildning 
  • Informativa föreläsningar i verksamma områden, olika perspektiv inom sexuella övergrepp, hedersrelaterat våld och förtryck samt trauma. 

Allt material anpassas efter beställaren och med flexibilitet. 

"Intrycket och upplevelsen av de föreläsningar utförda av Alexandra Brixemar har alltid varit både bra och mycket givande. De har alltid hållits mycket proffesionellt samtidigt som Alexandra med jämna mellanrum stannat upp och försäkrat sig över att man förstår och hänger med. Enligt mig har det alltid funnits en bra balans mellan att hålla det proffesionellt och pedagogiskt."                                              -Shahro Mousavi 

"Volontärutbildningen var väldigt givande, framförallt pga Alexandra. Hon är påläst och trygg och föreläser på ett sätt som är frispråkigt och nytänkande. Blev väldigt inspirerad och motiverad!"               -Sofia Östergren