Lars-Göran Wadén

”Livet rullar vidare....”

Ett av föreläsarens största mål i livet är att för andra människor beskriva hur livet kan vara ur en rullstols perspektiv.

Föreläsningen går i gränslandet av att vara teater, en föreställning på cirka en timme, ett äventyr med allt från lösgodis, krig, musik, kärlek och flera överraskningar.

Lars-Göran föreläser om hur det är att vara rullstolsbunden.

Han har skrivit en bok om en kille i gymnasieåldern, som sitter i rullstol och går ut i krig mot samhällets alla orättvisor mellan dem som rullar och dem som går.

Föreläsningen vänder sig också till de utan funktionshinder för att "lära" dem rätt bemötande och öka tillgängligheten. Helt enkelt för att alla ska förstå att alla har ett lika värdefullt liv.

Föreläsningen är informativ och underhållande för skolklasser, på ungdomsgårdar och bibliotek. Lars-Göran föreläser på sjukhus, konferenser, kurser, temadagar, informerar politiker, beslutsfattare och passar bra som ett annorlunda avbrott då din förening har ett möte.

Lars-Göran Wadén arbetar som lokalreporter på en liten tidning i Sandviken och Hofors kommun. Just nu är sköter han sitt föreläsande på "fritiden". Hans dröm är dock att någon gång kunna livnära sig som "tillgänglighets-konsult" på heltid. Lars-Göran reser mer än gärna landet runt bland skolor och göra temadagar med prova-på-aktiviteter och utbildning i hur det är att leva med ett rörelsehinder.