Lisbet Olofsson

Författare, föreläsare och utbildare i friskvård

Lisbet Olofsson är en erfaren och omtyckt föreläsare som kan konsten att fånga publiken. Som föreläsare är hon en modig inspiratör med en personlig stil som sticker ut. Hon räds inte att testa det oprövade Hennes närvaro och raka språk gör budskapet lättillgängligt.

Just nu är hon aktuell med SMS till himlen - en hudlös berättelse om sorg

Lisbet har skrivit och gett ut ett 10-tal böcker i huvudsak inom friskvård och stresshantering och är en flitig skribent och uppskattad bloggare i bl. a. Västerbottens-Kuriren.

Lisbet blev rikskänd när hon som f.d. glesbygdsraggare från Robertsfors i Västerbotten lanserade CAR-B-Q. CAR- B-Q handlar alltså om att laga middag på bilmotorn.

– När vi var ute och åkte som unga var det ofta långt till en öppen korvkiosk. Så vi tog en burk Bullens, gjorde två små hål i locket och satte fast den på grenröret med ståltråd. När det började dofta gott i kupén var korven klar, berättar hon.

Raggaråkandet är lagt på hyllan. Men kärleken till väldesignade amerikanska bilar har inte rostat. Hennes bensindoftande kokbok CAR-B-Q - mat på motor vann Ica - Kurirens kokbokspris 2009. Boken innehåller recept, bilbilder och nostalgi i en skön blandning. 

Lisbet Olofsson har en bakgrund som elitidrottare. Hon är utbildad på GIH i Örebro. Det var när hon arbetade i industrin, med industridiamanter, hemma i Robertsfors i Västerbotten som hon upptäckte att hennes arbetskamrater drabbades av arbetsskador och att hon klarade sig. Det tackar hon idrotten för. Sedan dess har hon arbetat med friskvård.

.