Malinka Persson

"Ser du det jag ser?"

När utmanade du din världsbild senast? Hur länge sen är det du tittade över dina fördomar och fick insikter om hur du ser världen? Vill du få nya verktyg att få nya perspektiv på tillvaron?

Kan det vara så att fotografier kan ge oss verktyg att förändra vår tankevärld, vårt sätt att se, uppfatta och förstå världen? Ja, så kan det vara. Kan ett bild-likt språk förändra vårt sätt att tänka? Ja, så kan det också vara.

Att lyssna på Malinka är att få en sammansmältning av kultur och humaniora i ett, men också en inblick i hur den skapande - och seende - konstnären tänker och fungerar. Med gedigna kunskaper inom både fotografi och konstvetenskap med inriktning mot fotografisk teori, har Malinka tillgång till både det praktiska seendet och det passiva, mottagande seendet.

Ur innehållet :

  • hur vårt seende fungerar

  • bildspråk

  • att tänja sina tankar

  • praktiska övningar

Malinka Persson har tio års erfarenhet som fotograf och har under sin karriär fått både diplom och medaljer i bland annat Porträtt-SM. Hon har också akademiska studier bakom sig, främst i konstvetenskap med inriktning mot fotografisk teori. På det personliga planet är Malinka också mycket intresserad av livsfilosofi och mental träning.