Monika Palo

I hjärtats kraft finns energin

Vad får dig att känna entusiasm och var hämtar du din energi? När du stannar upp och lyssnar riktigt noga kan du urskilja vad och vem det är som styr dig. Hjärtat är vår motor. När vi är där, i vår egen mittpunkt, hittar vi vår medfödda kraft och den energi som naturligt flödar ut i kroppen vid varje hjärtslag.

När vi utgår från hjärtat blir våra livsval enklare. Vi hinner i fatt oss själva och hinner möta det vi känner. Vi inser att ingen annan kan dirigera våra liv utan var och en har egenansvaret att kärleksfullt tänja på de naturliga inre ledarskapsmusklerna.

Acceptans, snällhet och tålamod är viktiga komponenter när vi väljer hjärtats väg. Vi kommer ibland att känna oss vilsna och samtidigt lättade under själva processen. När vi tar ut en ny riktning behöver vi välvilja och medveten närvaro för oss själva och livssituationen vi befinner oss i under förändringen. 

Tankens kraft är en förmåga som är kraftfull att använda när du bestämt att släppa något oönskat beteende för att ge plats åt något bättre. Det gör dig fri och ger mer energi.

I sin föreläsning delar Monika Palo med sig delar av sin livsresa mot välmående, en resa fylld av energi, kraft och kärlek. Om att gå till sitt hjärta, sin mittpunkt för att få möjlighet vara sitt sanna mest äkta jag.  

Ibland måste vi bromsa hårt för att återhämta oss och hitta tillbaka till kraften. För att ge oss själva de mest gynnsamma förutsättningarna för utveckling behöver vi reducera stresshormoner och fylla på med måbra hormoner. När vi inser det, är det inte speciellt svårt. Andas in – paus – andas ut – paus… 

Ingen av oss är förskonad från livets påverkan där glädje och sorg går hand i hand. Genom att utöva acceptans och möta oss själva med kärlek och medkänsla i det som händer kommer vi en bit på vägen. Under föreläsningen lär Monika ut enkla fungerande metoder att använda sig av i vardagen.  

Allvar och humor följs åt i Monikas inspirerande föreläsningar precis som andningen; in - paus – ut – paus. 

Monika Palo är helhetsterapeut med ett holistiskt synsätt och tror på kroppens självläkande förmåga. Hon är pedagog i grunden och har arbetat med hälsa och inspiration i över 20 år. Hon jobbar med energitekniker som medicin och är utbildad Reikimaster. Med sina rötter i Tornedalen tillhör hon minoritetsbefolkningarna. Hon har gått i lära hos urbefolkningar och är insatt i Österländsk medicin. Monika har en medveten närvaro i varje möte och ser dig där du är.