Olof Lilja

”Nå fram”

Tenoren Olof Lilja har sjungit på de flesta av Sveriges operascener:Kungliga Operan, Värmlandsoperan, Malmö Musikteater, Norrlandsoperan, med flera.

Han är uppvuxen i Stockholm och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan och Operahögskolan. Olof Lilja har med framgång spelat en lång rad olika roller, allt från små snälla pojkar (titelrollen i Pinocchio på Värmlandsoperan 2004) till elaka gamla gummor (Vecchia i L’Orfeo, Boston Early Music Festival 1997).

Lite om vad nå fram handlar om:

Olof Lilja tycker att han har ett fantastiskt jobb. Olov lär sig hela tiden nya saker, inte minst om sig  själv. Nu vill Olof använda sina kunskaper och erfarenheter till att lära dig hur du har nytta av dem - i stort sett vad du än arbetar med!

Musik och teater handlar om kommunikation mellan människor. Att kommunicera inom en grupp, till exempel när man repeterar i en ensemble, och att kommunicera med en publik när man står på scen.

Just att framträda inför andra tycker många människor är det absolut värsta som finns, de blir nervösa och låsta. Det är inget konstigt med det; alla blir nervösa, även professionella artister.

Skillnaden är att proffs har teknik för att hantera situationen - och den tekniken kan alla lära sig! Sedan finns det andra som får en kick av att stå i fokus och vill lära sig mer om bland annat analys, rösthantering och kroppsspråk.

SAGT OM OLOF:

"Lärorik och rolig. Ett sätt att hitta nycklar till bättre framträdanden inför publik."
Karin Nordenö, informatör, Norrköping

"Mycket lärorik inre medvetenhet som ger resultat utåt."
Yvonne Lindström, Åby

”Mycket bra och konkret, ingen retorikkurs jag varit på har givit lika många användbara tips! Dagen gav ett stort utbyte. Inblicken i scenvärlden, praktiska tips och kursledarens engagemang är en svårslagbar kombination.”
Per Samuelson, pressekreterare, Norrköping

Olof Lilja har också etablerat sig som en av landets mest efterfrågade konsertsångare, särskilt som evangelist i Bachs oratorier. Olof Lilja har gjort många framträdanden utomlands och bland annat gästat internationella festivaler i Holland, Tyskland, Polen och USA. Olof har även medverkat vid flera skivinspelningar samt i TV och radio, både i Sverige och utomlands.