Tina Persson

Varför inte jag? En rosa resa!

Läkaren säger Tina du har cancer. Jag tittar på läkaren och jag hör vad han säger, men förstår inte vad han pratar om. Vem jag, vadå är du verkligen läkare? Läkaren säger på nytt Tina du har cancer. Jag tittar på nytt på läkaren och jag hör vad han säger, men jag tänker jaha vem tänkte du skulle ta hand om mitt jobb? Idag är det inte lätt att hitta en ersättare? Å hur gör jag nu med min katt är det dags för henne att lämna detta jordeliv? Vem ska hålla min hand har du tänkt? Jag har ju inte hittat någon man som klarar av en kvinna som jag? Jag stirrar ilsket på läkaren och han säger lugnt och stilla det är lugnt Tina vi låter det landa lite och så ska jag berätta mer…..

Att krascha i livet händer inte bara när du får veta att du har cancer, utan livet innehåller både den ena och andra dikeskörningen. Under mina dryga 50 år har jag testat flera dikeskörningar, men hittat verktyg som tagit mig upp på vägen igen. För jag vet att livet har en mening och så även min även om den ibland känns både krokig och enslig.

Denna rosa föreläsning handlar om att inse och förstå att om jag vågar vara nyfiken mitt i allt som händer, så kan meningen med livet bli så mycket mer ett äventyr. Så enkelt, men ändå så svårt och för mig var det när jag skulle fylla 30 som jag insåg och förstod att livet var mitt, möjligheterna var mina, men så även ansvaret. Efter det har jag har uppgraderat mitt liv för varje krasch som jag har gått igenom och tack vare dessa har jag blivit mer den jag är menad att vara. Enbart en underbart och härlig människa. Vad mer kan jag begära?

Som föreläsare bjuder Tina på skarpa nyanser och en härlig färgpalett från sin livsresa. Hon är alltid personlig. Föreläsningen är baserat på hennes liv, hennes erfarenheter och alla de människor hon mött och som hjälpt henne växa som människa och det är det hon vill dela med mig av.

Kommentarer från deltagare:

"Nu får du sluta för nu har du satt rejäl snurr i mina tankar!"

”Så personligt och avklätt. Tack för att du delar med dig!”

"Jag stod vid flera val i mitt liv, tack för att du öppnade mina ögon och sparkade mig på smalbenen ikväll. Nu både vill jag och vågar för livet är faktiskt mitt!"

”Sammanfattning från föreläsningar  – Uppvaknande – Glädje – Tacksamhet – Stolthet – Levande – Aha och Wow – Tankeställare – Tossig – Inspiration för både kropp och knopp!

Tina Persson, hade under sina första år inom hälsobranschen ett fokus att arbeta som massageterapeut. Men efter en flytt till Norrbotten och ett par års klurande, hade Tinas nya plan formats - Hälsoinspiratören Tina föddes. Föreläsande och att inspirera andra att ta hand om sin hälsa både till kropp, knopp och själ är just det hon älskar att göra. Du kommer att förstå varför när du lyssnar på henne.