Ulrika Hoffer

Mat och mental prestation

Ät dig piggare, smartare och bli vassare i förhandlingar.

Kostrådgivning utan viktfokus, men med massor av viktiga aha-upplevelser för alla som vill prestera bättre på jobbet och i livet, helt enkelt få ut det mesta av sin kapacitet.

Ulrikas erfarenheter från sitt och anhörigas liv fick henne att vakna upp. Hon insåg att anledningen till att hon gäspat sig igenom livet var fel bränsle och att det var något hon själv kunde styra och ta ansvar för.

Det var inte en fråga för vårdcentralen att lösa, som hon med en tidigare offermentalitet trott och tyckt…
Nu är hennes passion att guida andra familjer med samma önskan som hon själv en gång hade:
Ett liv med massor av energi, stabilt humör, starkt immunförsvar massor av matlust och skön vardag är en självklarhet.

Ulrika föreläser gärna utifrån dessa rubriker:

Matens betydelse för våra mentala prestationer
Hur man vi bli smartare och skarpare med kniv och gaffel? Här får du svar på hur din hjärna påverkas av socker, olika typer av fetter och varför du är så fikasugen vid halv tre?

Råsmart på jobbet
Så slipper du och dina kollegor eftermiddagsdippar, onödig irritation, bristande koncentration och klena immunförsvar. Det här är föreläsningen för dig som vill ha en frisk, glad och smart arbetsplats!

Från motstånd till medvind
Om min egen resa från trött morsa och journalist som hade svårt att komma ut soffan och aldrig riktigt hade flyt till pigg, stark, frisk trebarnsmamma, författare och entreprenör som lever av att hjälpa trötta familjer hitta ut ur pasta- och vabbträsket.

Råsmarta matvanor i familjen
Så lätt ger du hela familjen starka immunförsvar, massor av energi, jämna humör och sprudlande matglädje!

Slipp sockret
Många av oss har ett ansträngt förhållande till socker. Sötsug är en överlevnadsgarant som är väldigt viktig, men när det blir för starkt är det direkt farligt för vår hälsa. Det vet de flesta. Och ändå hamnar vi där med våra chokladkakor och kanelbullar. Slipp sockret är en avslöjande föreläsning där vi vänder upp och ned på begrepp som ”att unna sig” och ”att njuta” och går till botten mad varför du äter mer socker än du vill och vad det är du behöver egentligen.

Ulrika Hoffer har jobbat som journalist, chefredaktör och copywriter. I småbarnsåren kände hon att hon ville ha en nystart och sadlade om och utbildade sig till kostrådgivare. Det resulterade i att hon 2009 startade eget företag. Hon håller kurser och föreläsningar på temat mat och hälsa för både företag och privatpersoner.